Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Çift yangın bapları, koridorlarda ve mefret odalara girişlerde bulunanlar gibi daha geniş açıklıkları kapatmak ciğerin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer uydurmak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan gestaltlabilir. Ekseriya 30 ila 120 zaman ortada mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Bu nedenle henüz etkili bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında koruma esenlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak arama edilmesi ve aksiyonlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal örutubet taşır.

çarkıt yapılarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (ekol, kızılışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Bununla yan yana aşağıdaki kriterlere ehil olan yerlerde yek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması kabul edilir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle yanında henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl sebebi mevzi kaybına nitelik vermemesi ve elan az Yangın Çıkış Kapısı maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Tek kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması belkili yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem örtmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın kapıları yararlanma alanına için, rengine gereğince evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan paradigma sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın anında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın kapısı son perese ciddi bir öneme sahiptir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir malzeme ile örgülacak üretimlerde yangın bapsı hediyeı belirlenebilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Niteliksiz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir kuruluşsı vardır.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve yaradılıştanında hiçbir yönıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page